Головна » Статті » Рецепти

Хмиз
Для приготування знадобиться: 600 г борошна, півсклянки молока, одна столова ложка вершкового масла, три жовтки, ванільний цукор за смаком, дві столові ложки згущеного молока, чверть чайної ложки солі, пів склянки цукрової пудри, 400 грам жиру для смаження.

Беремо просіяне борошно і всі інші інгредієнти, крім ванільного цукру і цукрової пудри. Замішуємо все густе тісто, даємо тісту відлежатися 15-20 хвилин. Після чого розкачуємо його на підготовленому столі салкою до товщини приблизно в 2 мм і нарізаємо спеціальної виїмкою або склянкою, які ми перед смаженням ще раз гарненько розкачуємо. Опускаємо по одному кружечку в киплячий жир, притримуємо кружечки шумівкою. Обсмажуємо до золотистого кольору. Приготований хмиз, форма якого чимось нагадує черепашки, посипаємо цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром.

Хмиз також можна зробити у формі квіточок. Для цього нарізаємо тісто кружечками і складаємо їх по 3 штучки, один на інший, склеюючи їх по центру попередньо обмазавши білком. Тісто опускаємо в киплячий жир, придавлюємо його в середині гострою палицею і утримуємо до повної готовності.
Просмотров: 500
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хмиз

Рекомендовані рецепти:

Маковий пиріг з шоколадним кремом
Імбирно-медовий кекс з волоськими горіхами
Тарталетки з куркою і помідорами
Домашні чебуреки
Бразильський сирний хліб
Торт "Медовик"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: