Хліб з кабачком і зеленню: борошно 3 склянки цукор 1 ст. л сіль 1 ч. л дріжджі сухі 5-6 гр кабачок середній 1 шт вода 1/2 склянки олія рослинна 100 мл зелень (кріп, петрушка) за смаком жовток 1 шт для змащування. У теплій воді розчинити дріжджі, перемішати, додати цукор, сіль, масло рослинне. Перемішати. Чистий, сухий кабачок натерти на середній тертці, видалити зайву рідину. Додати 2 склянки борошна і добре перемішати. Додати масу з дріжджами, замісити тісто, за необхідності додаючи борошно, але тісто все ж повинно прилипати до рук. Додати дрібно нарізану зелень за смаком. Перемішати. Готове тісто викласти у змащену форму для випічки хліба, накрити кухонним рушником і помістити в тепле місце на 50-60 хвилин для підходу. Верх змастити расколоченным жовтком і помістити в розігріту до 200 С духовку, випікати протягом 30-40 хвилин. Готовий хліб остудити і дістати з форми.
|