Харчо з курячих крилець: Курка крила 6 шт Морква 1 шт Цибуля ріпчаста 2 шт Корінь пастернаку 10 г Корінь селери 10 г Томатна паста 50 мл Перець солодкий 1 шт Часник 1 зубок Рис круглий 50 р Суміш прянощів хмелі-сунелі за смаком Перець чорний мелений за смаком Сіль за смаком Олія рослинна рафінована для смаження Зелень для прикраси. Щоб бульйон вийшов смачним, потрібно додати в нього білі коріння: селера, пастернак або петрушку. Можна використовувати всі — вони добре поєднуються. Бульйон з будь-якої частини курки виходить дуже ніжний і готується швидко. Помийте курячі крильця, складіть у каструлю, залийте холодною водою. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки з'явиться піна — зніміть її шумівкою або ложкою, додайте нарізані коріння і одну невелику очищену цибулину, посоліть. Закрийте каструлю і варіть бульйон на невеликому вогні 40 хвилин. Поки вариться бульйон ми займемося підготовкою овочів і приготуванням заправки. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями або кубиками. Форма нарізки в загальному-то не важлива, вибирайте будь-яку. Перекладіть нарізану цибулю в чисту тарілку. Моркву очищаємо, миємо й натираємо на тертці, перекладаємо в чисту тарілку. Зубчик часнику очистити. Нам потрібен дрібно подрібнений часник. Тому, його можна або дрібно-дрібно нарізати ножем або натерти на тертці або скористатися чесночницей. Вибирайте найбільш відповідний вам способом. Подрібнений часник перекладаємо в дрібну тарілку. Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в глибоку тарілку і заливаємо водою, щоб не потемнів. Солодкий перець розрізаємо навпіл, видаляємо хвостик і насіння, миємо й нарізаємо смужками, а потім кубиками, приблизно звичайно. Отже, приступаємо до приготування заправки. Ставимо сковороду на невеликий вогонь, наливаємо олію і кладемо нарізану цибулю. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, він повинен стати м'яким і напівпрозорим. Тепер додаємо моркву і обсмажуємо 5-7 хвилин, поки цибуля не стане світло-жовтого кольору. Кладемо солодкий перець і обсмажуємо ще 5 хвилин. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і вливаємо приблизно 100 мл гарячого бульйону (відлийте трохи з каструлі з крильцями), знову перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Заправка готова, вимикаємо вогонь і займаємося бульйоном. Поки ми чистили овочі і готували заправку, бульйон зварився. Курячі крильця в супі штука смачна, але незручна. М'ясо за час варіння бульйону частково відокремилося від кісток, тому естетично з'їсти таку крильце і не забруднитися все одно не вийде. курячий бульйон. Простіше процідити бульйон і обібрати м'ясо, кістки викинути, а м'ясо повернути в каструлю. Відварена цибуля й коріння більше не потрібні — свою роботу вони вже зробили, можна сміливо їх викидати. У нас вийшов ароматний курячий бульйон. Ставимо каструлю з бульйоном на середній вогонь, доводимо до кипіння і кладемо в нього нарізану картоплю. Солимо, якщо потрібно. Варимо 10 хвилин додаємо попередньо промитий рис. Через 15 хвилин додаємо заправку, часник, хмелі-сунелі, мелена перець. Перемішуємо. Рис втягує в себе сіль, тому спробуйте, може потрібно посолити. Варимо харчо до готовності 15-20 хвилин. Багато пропонують кидати зелень відразу в каструлю, мені більше подобається додавати нарізану зелень в тарілки. Робіть так, як вам більше подобається. Важливо! Якщо вирішили додавати в каструлю, то потрібно вимкнути вогонь, всипати зелень, накрити кришкою. Залишаємо готовий суп настоюватися на 10-15 хвилин. Накрийте на стіл, розлийте суп в тарілки і посипте нарізаною зеленню.
|