Харчо справжній готують тільки з яловичини, і навіть не прийнято це страва грузинської кухні називати супом. Крім того, смак повинен бути з кислинкою, що досягається додаванням жовтих кислих слив - ткемалі, висушених або у вигляді густого соусу. В крайньому випадку, можна замінити томатною пастою. А ще багато зелені, часнику і товчені волоські орехи.Исходные продукти: 500 г яловичої грудинки з кісточкою, півсклянки довгого рису, 1 цибулина, половина головка часнику, 2 столові ложки соняшникової олії, півсклянки соусу ткемалі, томатної пасти і дроблених горіхів, кінза, петрушка, кріп, селера, червоний і чорний перець. Процес приготування: Залити м'ясо холодною водою, довести до кипіння, зняти піну, нехай вариться на слабкому полум'ї до м'якості, поки не буде відділятися від кісток. Кістки видалити, м'ясні шматочки повернути в бульйон. Обсмажити в олії цибулю, нарізаний півкільцями, додати томатну пасту. Кладемо в каструлю - піджарку, рис, ткемалі, солі, перчимо. Як рис звариться - розтертий часник з горіхами і зелень. Кипить 5 хв і харчо готовий!
|