Хачапурі по-аджарськи: 1 кг борошна; 250-300 мл води або молока; 1 ст л цукру; 15 г сухих або 50 г свіжих дріжджів; Для начинки: 1 кг молодого сиру (натерти); 10 яєць; 200 г вершкового масла (нарізати на 10 шматків). Дріжджі з цукром розведіть теплою водою або молоком і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Замісіть тісто, залиште на 1,5 години, періодично обминаючи. Потім розділіть на 10 однакових кульок, розкачайте в овальні коржики, викладіть на змащене маслом деко, на кожну насипте сир, сформуйте бортики і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці до тих пір, поки сир не розплавиться, а тісто не придбає золотавий відтінок. Вийміть деко з духовки, на кожне хачапурі покладіть по шматочку масла і розбийте яйце. Випікайте ще 5 хвилин, жовток може залишитися рідким. Подавайте хачапурі гарячим.
|