Хачапурі – грузинська коржик з сиром: Борошно – 700 г Звичайний йогурт-500 г Яйце 2 шт Вершкове масло – 50 г Сіль – 1 чайна ложка Сода – 2 чайних ложки Начинка: Моцарелла (терта) – 450 г Фета – 450 р Яйце – 1 шт. Тісто: У великій мисці змішайте йогурт, яйця, вершкове масло і сіль. Почніть потроху додавати борошно, перемішуючи руками. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним, тому додайте стільки борошна, скільки потрібно в конкретному випадку. Додайте соду. На присипаній борошном дошці порозминайте тісто протягом 5-10 хвилин. Поверніть тісто в миску, закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20 хвилин мінімум. Для начинки змішайте 2 види сиру і яйце до однорідної маси. Духовку нагрійте до 220 C. Тісто і начинку розділити на 6 рівних частин. Розімніть Руками тісто і сформуйте коржик діаметром 20 див. Викладіть начинку і щільно закрийте корж, скріпивши краю (за формою кальцоне). Випікайте протягом 10-15 хвилин. Злегка остудіть і подавайте до столу теплими.
|