Дане блюдо, що відноситься до німецької кухні, представляє з себе биточки-фрикадельки з м'ясного фаршу під спеціальним соусом. Інгредієнти: пів кілограма телячого фаршу, дві столові ложки панірувальних сухарів, скибочка білого батона, одне яйце, одна ріпчаста цибулина, одна столова ложка вершкового масла, три філе анчоусів в маслі (можна використовувати пряну кільку), чорний перець; для соусу - літр овочевого бульйону, дві столові ложки каперсів, трохи більше столової ложки вершкового масла, одна їдальня ложка борошна, один лимон, цукор, кайенский перець. Хліб замочіть в молоці. Цибулю слід гарненько подрібнити і обсмажити на вершковому маслі до м'якості, після чого додати до цибулі філе анчоусів і смажити все до утворення однорідної маси. Додати цибулю і анчоуси, а також хліб, яйце, чорний перець і сухарі для панірування в м'ясний фарш і сформувати клопсы середнього розміру. Овочевий бульйон влити в глибоку сковороду, довести до кипіння і відварити в ньому клопсы на малому вогні протягом 15 хвилин. Потім викласти їх не тарілку. Далі влити до бульйону вершки і проварити соус якийсь час. У сковорідці розтопити вершкове масло і злегка обсмажити в ньому борошно, після чого додати цю масу до соусу, ретельно перемішати і перекип'ятити. Потім у соус покласти цедру і сік лимона, кайенский перець, каперси і цукор за смаком. Клопсы підігріти в отриманому соусі і прикрасити подрібненою зеленню.
|