Кавова панакота: 150 мл молока 180 мл сметани 15% (вершків 33%) 4 ч. л. цукру 2 ч. л. розчинної кави 1 жовток 20 г желатину 1 ч. л. ванільного цукру. Розвести желатин в 1 ст. л. води і залишити набухати. Молоко налити в маленьку каструлю, додати каву і довести до кипіння, зняти з вогню. Збити жовток з цукром віночком і ввести в гаряче молоко. Отриману суміш поставити на повільний вогонь, нагрівати, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння. Коли суміш почне гуснути, зняти її з вогню і розпустити в ній желатин. Залишити остигати. В охолоджену суміш влити сметану (або вершки), перемішати. Розлити суміш по формочках або чашках. Поставити в холодильник на 5 годин. Для того щоб охолоджений десерт легко відокремився від формочок, поставити їх на півхвилини в гарячу воду. Можна прикрасити какао тертим шоколадом і цедрою апельсина.
|