Інгредієнти для приготування чотирьох порцій супу: пів кілограма картоплі, один пучок редиски, один кілограм кісток для бульйону, дві головки кольрабі, дві середніх репчатых цибулини, 50 г вершкового масла, 120 мілілітрів вершків, лавровий лист, пучок зелені, коріння петрушки, чорний і запашний перець горошком, мелений чорний перець, мускатний горіх, сіль.
Кістки для бульйону необхідно залити півтора літрами води, додати до них також лавровий листочок, горошинки перцю, сіль, вимиті гілочки зелені і коріння, а також очищену і розрізану на чотири частини цибулину. Варити бульйон близько двох годин, час від прибираючи часу зайвий жир, а після процідити. Картоплю почистити і порізати на кубики, кольрабі очистити і натерти на крупній тертці, а потім підготовлені таким чином овочі близько 10 хвилин гасити на розігрітому вершковому маслі. Потім влити до овочів літр бульйону і варити протягом ще 10 хвилин. Готові овочі протерти крізь сито (або пюрировать в блендері), посолити і поперчити, додати мускатний горіх, після чого додати вершки і довести до кипіння на невеликому вогні. Редис вимити і нарізати кружечками і щедро прикрасити їм розлитий по порційних тарілках суп.
|