Для приготування цього супу-пюре вам будуть потрібні наступні продукти (для чотирьох порцій): дві великих картоплини, одна ріпчаста цибулина, дві столові ложки оливкової олії 225 г броколі, 125 грамів сиру рокфор, один літр овочевого бульйону, 150 мл жирних вершків, невелика щіпка паприки, перець і сіль. Картоплю необхідно почистити і нарізати кубиками, ріпчасту цибулину почистити і подрібнити. Брокколі помити. Оливкова олія потрібно влити у велику каструлю і розігріти, а потім додати до нього цибулю і картоплю і обсмажувати протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи при цьому. Після цього додати в каструлю брокколі (кілька гілочок капусти залишити для прикраси блюда), туди ж додати овочевий бульйон і натертий сир і довести суп до кипіння. Зменшивши вогонь, варити ще близько 25 хвилин (до повної готовності картоплі), потім з допомогою блендера зробити з супу пюре. Додати до супу-пюре вершки і спеції. Розлити по тарілках і прикрасити брокколі, яку потрібно відварити протягом декількох хвилин.