Низькокалорійний смачний крем-суп, шпинат в ньому можна замінити капустою, наприклад. Необхідні для приготування крем-супу інгредієнти: близько 900 грамів крохмального картоплі, близько 100 грамів шпинату, одна велика ріпчаста цибулина, 1,2 літра овочевого бульйону, один зубчик часнику, два кореня селери, 250 г низькокалорійного вершкового сиру, 300 мл молока, одна столова ложка сухого хересу, мелений чорний перець, сіль, зелень петрушки для прикраси супу. Для початку необхідно підготувати інгредієнти: картоплю треба почистити і порізати кубиками, цибулину очистити і дрібно порізати, зубчик часнику розчавити, корінці селери подрібнити. Всі ці продукти викласти в каструлю і, заливши водою, варити протягом 20 хвилин при слабкому кипінні. Потім суп посолити і поперчити і додати в нього шпинат (попередньо вимитий і порізаний), після цього варити ще близько 10 хвилин, а потім зняти з вогню і почекати поки суп охолоне. Захололий суп порціями перемолоти в блендері, а потім повернути назад в каструлю. Додати до супу молоко і сир, потім ще раз прокип'ятити, долити ложку хересу і подавати, прикрасивши порізаної свіжої петрушкою.
|