Картопляні зрази з печінковою начинкою: для зраз: картопля; яйце; 2 ст л борошна; сіль. для печінкової начинки: печінка яловича; цибулина; рослинна олія (для смаження цибулі); сіль, перець чорний мелений. А так само панірувальні сухарі, один сирий жовток. Картоплю чистимо, миємо, відварюємо, не забувши посолити. Товчемо. В остигле картопляне пюре додаємо 2 ст л борошна і одне сире яйце. Ретельно вимішуємо. Маса повинна вийти еластичною і добре відлипати від рук. Готуємо начинку. Печінка відварюємо. Подрібнюємо блендером (можна пропустити через м'ясорубку). Цибулину чистимо, дрібно ріжемо, обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. З'єднуємо печінку з цибулею, солимо і перчимо. Додаємо пару ст л картопляного пюре (для додання начинці однорідної маси) і добре перемішуємо. Беремо стільки пюре, щоб сформувати рівну коржик, на яку викладаємо начинку. Потім акуратно з'єднуємо протилежні краї коржика. Ліпимо як пиріжок. Надаємо потрібну форму. Обвалюємо з усіх старон в панірувальних сухарях. Можна просто змастити верх жовтком. Викладаємо на пронивень, змащене рослинним маслом. Готуємо в духовці при 180-200 градусах 15 хвилин.
|