Головна » Статті » Рецепти

Картопляні кульки для гарнірів
Картопляні кульки для гарнірів:

800 г картоплі
50 г вершкового масла
1 сире яйце для пюре
червоний і чорний мелений перець,
сіль за смаком
40 р пшеничного борошна
рослинна олія для смаження у фритюрі.

Картоплю вимийте, очистіть, відваріть до напівготовності і злийте воду. Не даючи охолонути, швидко і ретельно розітріть дерев'яною маточкою. Додайте попередньо розтоплене гаряче вершкове масло, сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ще раз гарненько розітріть і перемішайте. Сформуйте з теплого картопляного пюре невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні і запаніруйте в пшеничного борошні вищого сорту. Рослинна олія розігрійте до кипіння на великій сковороді з високими бортами або в каструлі і обсмажте в ньому картопляні кульки до золотистого кольору. Подавайте на стіл гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.

Просмотров: 1810
Категория: Рецепти |
| Теги: кульки, картопляні

Рекомендовані рецепти:

Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Сирна "самса" з грибами
Морквяний торт з сушеної журавлини
Кекс апельсиновий-шоколадний
Корисні цукерки з моркви
Французький картопляний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: