Головна » Статті » Рецепти

Картопляні котлети з грибною підливою
Картопляні котлети з грибною підливою:

Картопля 600 гр.
Масло вершкове 50 гр.
Яйця курячі 2 шт.
Борошно пшеничне 2 ст. л.
Олія соняшникова 1 ст. л.
Гриби 30 гр.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сметана 100 гр.
Сухарі панірувальні 50 гр.

Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак — в грибний підливці. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.

Просмотров: 613
Категория: Рецепти |
| Теги: котлети, гриби

Рекомендовані рецепти:

Запечені яйця з овочами
Апельсинові квадратики
Шоколадні цукерки з вівсяними пластівцями
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Морквяний кекс з горіхами
Ватрушка "Ласун"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: