Картопляні котлети з грибною підливою: Картопля 600 гр. Масло вершкове 50 гр. Яйця курячі 2 шт. Борошно пшеничне 2 ст. л. Олія соняшникова 1 ст. л. Гриби 30 гр. Цибуля ріпчаста 1 шт. Сметана 100 гр. Сухарі панірувальні 50 гр. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак — в грибний підливці. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.
|