Картопляні гніздечка з грибами і сиром: для гніздечок: 1 кг картоплі, 2 яйця, 1 ст. л. вершкового масла, тепле молоко – 100 мл, начинка: 200г печериць, 1 велика цибулина, кілька столових ложок натертого сиру сіль – за смаком чорний мелений перець – щіпка, італійські трави — щіпка. Нарізати очищ-й картоплю великими шматочками,скласти в каструлю і залити киплячою водою,посолити за смаком,відварити до готовності.Злити з готовий.картоплі воду,додати молоко,сливоч.масло.Потовкти в пюре,додати яйця,перемішати і збити міксером на пюре. Гриби промити, нарізати соломкою. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Обсмажити гриби і цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додати трохи солі, чорного перцю і італійських трав. Картопляне пюре покласти в кондитерський мішок.На лист,змащені маслом або застелений пергаментним папером, видавити невеликі «гніздечка». Для цього спочатку сформувати кругле денце, а потім зробити бортики. Готові «гніздечка» наповнити грибною начинкою, посипати сиром.Випікати 15 хвилин при 180 градусах.
|