Блюдо це дуже просте в приготуванні, так і в складі потрібних для його приготування продуктів - вони якраз з тих, які практично завжди є вдома. Блюдо це до того ж дуже смачне. Що необхідно для даної страви: 4-5 картоплин, 200 грамів шпротів, одна ріпчаста цибулина, одне яйце, дві столові ложки вершкового масла, дві столові ложки борошна, зелений лук, петрушка, кріп, рослинна олія для підсмажування биточків. Картоплю почистити і зварити з нього пюре. Додати в пюре вершкове масло, яйце і борошно, все добре перемішати. Ріпчасту цибулину дрібно нарізати, зелень подрібнити. Шпроти без масла перекласти в тарілку і розім'яти виделкою, потім додати до них подрібнені цибулю і зелень і ретельно розмішати. З картопляного пюре виліпити невеликі кульки, в кожному зробити невелике поглиблення в центрі, куди покласти по одній чайній ложці начинки зі шпротів, після чого зліпити краю. Кожен отриманий кулька-пиріжок обваляти в муки або в панірувальних сухарях і потім гарненько обсмажити в розігрітому рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки.