Головна » Статті » Рецепти

Картопляне печиво з кмином
Домашнє печиво смачніше і корисніше магазинного, і до того ж воно обходиться набагато дешевше. Якщо рецепт нескладний, наприклад, такий, як цей, то приготувати печенюшки можна між справами - за часом воно зовсім невитратне.

Інгредієнти: 3 картоплини, склянка борошна, 125 г маргарину (або вершкового масла), половина чайної ложки розпушувача, сіль за смаком. Для посипання - велика сіль, кмин і інші спеції, для змащення - одне яйце.

Картоплю відварити, розім'яти в пюре, остудити. Або натерти на тертці (якщо картопля холодний). Маргарин або масло (охолоджене) порубати шматочками, змішати з борошном і розпушувачем, додати сіль, картопля і швидко замісити тісто. Відразу ж розкачати його в пласт товщиною 0,5 см, формочками вирізати фігурки або просто нарізати на ромбики, квадратики. Змастити печиво збитим яйцем, посипати кмином, крупною сіллю, кунжутом і іншими улюбленими травками-приправками. Але тмин повинен бути обов'язково - він дає дуже яскравий аромат.
Перекласти печиво на деко, випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин (час приготування залежить від товщини печива і особливостей духовки).
Просмотров: 665
Категория: Рецепти |
| Теги: печиво, сіль

Рекомендовані рецепти:

Гречка з консервованим тунцем
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Samosa - індійські пиріжки
Сирний пиріг з мандаринами
Торт "Прага"
Пиріг-галета з журавлиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: