Просте і швидке в приготуванні, а також вельми доступне блюдо, але разом з цим смачне і дуже поживне. Список продуктів, які необхідні для того, щоб приготувати картопляну запіканку: 600 г картоплі, 400 грамів фаршу асорті, дві великих репчатых цибулини, два курячих яйця, 50 г сиру, половина столової ложки сметани, одна-дві столові ложки соняшникової олії, сіль, чорний мелений перець, чебрець. Фарш асорті слід гарненько обсмажити, потім посолити і поперчити. Дві картоплини необхідно відварити і зробити з них пюре, а решту порізати на тонкі скибочки. Ріпчасту цибулю потрібно почистити і нарізати кубиками, а після цього обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору. Додати до картопляного пюре одне яйце і добре перемішати. Викласти шар цієї суміші у форму для запікання, зверху покласти шар порізаної картоплі, а далі шар обсмаженого фаршу і полити трохи олією. Потім викласти ще шар пюре, нарізаної картоплі, потім шар смаженої цибулі. Посипати сіллю, перцем і чебрецем. Сир натерти і змішати з рештою яйцем, після чого залити цією сумішшю запіканку. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати близько 20 хвилин
|