Головна » Статті » Рецепти

Картопля з грибами в вершках
Картопля з грибами в вершках:

Близько 8 картоплин середнього розміру,
400 гр грибів (шампіньйони),
4 зубчики часнику,
невеликий пучок петрушки,
4-5 столових ложок рослинного або оливкового масла,
сіль і мелений чорний перець,
300 мл жирних вершків.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Чистимо та миємо картоплю, потім нарізаємо тонкими скибочками (2-3 мм ). Добре промиваємо картоплю від крохмалю і залишаємо стікати. Тим часом нарізаємо гриби. Розігріваємо олію в сковороді з товстим дном на середньому вогні. Викладаємо картоплю, перемішуємо дерев'яною ложкою так, щоб всі шматочки були покриті олією. Додаємо сіль, перець. Продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не побачимо, як скибочки кар-тофеля стають клейкими, т. к. картопля починає виділяти крохмаль. Одночасно розігріваємо сковороду для грибів, додаємо 1 ст. л. оливкової олії, викладаємо гриби, солимо. Як тільки скибочки картоплі стають клейкими, додаємо часник і вливаємо вершки, рівно стільки,щоб покрити повністю скибочки картоплі, але не більше, просто смак буде менш жирний, але все так само насичений вершковий. Зменшуємо вогонь і готуємо картоплю ще близько п'яти хвилин, поки вершки не сгустятся небагато. Знімаємо з вогню готові гриби. Дрібно нарізаємо петрушку. Знімаємо сковороду з картоплею з вогню і перевіряємо спеції на смак. У цей момент можна додати солі чи перцю, якщо їх кількість видається недостатнім. Вмішуємо в блюдо гриби і петрушку. Переміщаємо всі разом у форму для випічки. Печемо в духовці 20 -30 хвилин.

Просмотров: 592
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, гриби

Рекомендовані рецепти:

Апельсинові квадратики
Кругла хала
Рулет з меренги
Котлети з яловичини з сиром і кунжутом
Мексиканський шоколадний пиріг
Дачний овочевий салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: