Картопля по-корейськи з часником і перцем: 3-4 картоплини кілька зубчиків часнику коріандр соєвий соус чорний і червоний мелені перці. Картоплю нарізаємо довгою тонкою соломкою перерізом 2х2 мм. Це можна зробити ножем, але зручніше скористатися спеціальною теркою. Нарізану картоплю ретельно промиваємо в кілька разів змінюваній холодній воді до повного змивання крохмалю (при останньому промиванні вода повинна залишитися чистою). Велика кількість води підсолюємо, подкисляем оцтом (кількість оцту за смаком, але в будь-якому випадку кисловатость води повинна чітко відчуватися) і на сильному вогні доводимо до бурхливого кипіння. Не зменшуючи вогонь, закладаємо промитий картоплю і витримуємо рівно 1 хвилину (при цьому вода навряд чи встигне знову закипіти). Швидко зливаємо окріп і гарненько промиваємо холодною водою (як макарони). Картопля має залишитися гнучким і не ламатися, але в той же час стати злегка привареним і трохи прозорим. Додаємо оцет, чорний та червоний перець, мелений коріандр, часник після чеснокодавкі, соєвий соус — все за смаком. Перемішати. Блюдо повинне вийти гостре, тому не економте на червоному перці. Дати картоплі з приправами охолодитися і просочитися. Через півгодини-годину можна подавати на стіл.
|