Картопля по-іспанськи: картопля — 5-6 шт. олія оливкова — 6 ст. л. цибуля ріпчаста — 2 шт. перець червоний гострий — 1 ч. л. вино сухе (херес) — 2 ст. л. цедра 1 лимона часник — 4 зубчики помідори, нарізані шматочками — 3-4 шт. зелень петрушки сіль, перець. Розігрійте духовку до 200 градусів. Очищену картоплю наріжте шматочками по 2 див. Дрібно наріжте цибулю і часник. Розігрійте Половину масла в сковороді. Додайте картоплю і смажте на середньому вогні, часто помішуючи, протягом 20 хвилин, поки картопля не почне підрум'янюватися. Додайте цибулю і готуйте ще 5 хвилин. Додайте гострий перець, вино, дрібно натерту цедру і часник. Через 2 хвилини додайте помідори разом з соком і нарізану петрушку. Посоліть, поперчіть і готуйте, періодично помішуючи, 10 хвилин. Додайте масло, що залишилося, перекладіть в неглибоку форму і помістіть в духовку на 30 хвилин. Подавайте картоплю гарячою.
|