Картопля, фарширована печерицями: Великий картопля 6 шт Печериці 300 гр Морква 2 шт Цибуля 1 шт Перець солодкий 1 шт Часник 2 зубчики Базилік, петрушка кілька листочків Оливкова олія-5 ст. л Сіль за смаком. Дрібно нарізаємо перець, цибулю і моркву. Невеликими шматочками нарізаємо печериці. Очищаємо картоплю і видаляємо з нього серцевину, щоб утворилися своєрідні човники. У сковороду наливаємо олію і злегка обсмажуємо цибулю. Потім додаємо до нього моркву і перець і тушкуємо 5 хвилин. Далі насипаємо в сковороду нарізані шампіньйони і тушкуємо овочі ще 5 хвилин. В кінці додаємо дрібно посічену зелень і вичавлений часник. Солимо за смаком і перемішуємо. Картопляні човники солимо, змащуємо маслом і начиняє їх приготованим фаршем. Фарширований картопля покласти в глибоке деко, застелене фольгою. Фольгу попередньо змащуємо маслом. Картоплю запікаємо при середній температурі протягом 40-50 хвилин. До столу фарширований картопля подаємо гарячим. За бажанням зверху можна посипати його свіжою зеленню.
|