Камбала по-італійськи: камбала або філе камбали 600 г (2 тушки середнього розміру) лук-порей 200 г (один хвіст) помідори черрі 200 г (6-8 штук) оливки або каперси 2 ст. оливкова олія, 1 ст. ложка рубаної зелені майорану, білий перець, сіль. Камбалу миємо, чистимо, обрізаємо плавники і хвіст. Відкладаємо на дошку, щоб з тушок стекла вода і риба трохи висохла. У цей час нарізаємо цибулю-порей середньої товщини кільцями і злегка обсмажуємо на оливковій олії з двох сторін. Достатньо буквально декількох хвилин. Поки обсмажується цибуля-порей, розрізаємо навпіл помідори черрі і змащуємо деко оливковою олією. На змащене маслом деко викладаємо камбалу, солимо і перчимо її з двох сторін. Трохи посипаємо рубаною зеленню майорану. Після цього викладаємо на рибу обсмажену цибулю-порей, половинки помідорів черрі і оливки (або каперси) Все це ще раз посипаємо майораном Розігріваємо духовку і поміщаємо туди деко з камбалою. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Коли продзвенить таймер, дістаємо деко викладаємо рибу на блюдо і подаємо до столу. Оформити страву можна помідорами чері, що залишилися оливками та зеленню.
|