Головна » Статті » Рецепти

Кальмари в червоному соусі
Кальмари в червоному соусі:

800 гр. очищених кальмарів
800 гр. томатів у власному соку
150 мл білого сухого вина
1 велика цибулина
1 морквина
5 часточок часнику
1 ч. л. сухого орегано
ч. л. меленого кайенского перцю
сіль, чорний перець.

Моркву, цибулю і часник рубаємо максимально дрібно. Відправляємо в розігріту з 2 ст. л. рослинного масла сотейник. Часом смаження регулярно помішуємо, готуємо близько 10 хвилин. Після додаємо в сотейник орегано, червоний перець, смажимо 1 хвилину. Додаємо вино, доводимо до кипіння. Тримаємо на вогні 5 хвилин, після додаємо томати (разом з соком), доводимо до кипіння й тушкуємо 10-15 хвилин без кришки. А це час соус повинен загуснути, а овочі розм'якнути. Поки соус готується, ріжемо кільцями кальмари. Укладаємо їх у соус, додаємо за смаком сіль і перець. Тушкуємо 2 хвилини, помішуючи, до повної готовності. Подавати страву рекомендується з часточкою лимона на тарілці. На гарнір добре підходить рисова локшина або навіть звичайний рис.

Просмотров: 461
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, кальмари

Рекомендовані рецепти:

Торт "Медовик"
Смородиновий пиріг
Пиріг з яблуками на сирному тісті
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Сирники
Листкові трубочки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: