Кальмари в червоному соусі: 800 гр. очищених кальмарів 800 гр. томатів у власному соку 150 мл білого сухого вина 1 велика цибулина 1 морквина 5 часточок часнику 1 ч. л. сухого орегано ч. л. меленого кайенского перцю сіль, чорний перець. Моркву, цибулю і часник рубаємо максимально дрібно. Відправляємо в розігріту з 2 ст. л. рослинного масла сотейник. Часом смаження регулярно помішуємо, готуємо близько 10 хвилин. Після додаємо в сотейник орегано, червоний перець, смажимо 1 хвилину. Додаємо вино, доводимо до кипіння. Тримаємо на вогні 5 хвилин, після додаємо томати (разом з соком), доводимо до кипіння й тушкуємо 10-15 хвилин без кришки. А це час соус повинен загуснути, а овочі розм'якнути. Поки соус готується, ріжемо кільцями кальмари. Укладаємо їх у соус, додаємо за смаком сіль і перець. Тушкуємо 2 хвилини, помішуючи, до повної готовності. Подавати страву рекомендується з часточкою лимона на тарілці. На гарнір добре підходить рисова локшина або навіть звичайний рис.
|