Список необхідних для приготування інгредієнтів: близько половини кілограма картоплі, половина кілограма тушок свіжоморожених кальмарів, 250 грамів грибів, одна велика ріпчаста цибулина, 200 г помідорів, два-три зубчики часнику, 100 грамів твердого сиру, вершкове і рослинне масло, перець, сіль. Картоплю почистити, порізати і відварити, а потім зробити з нього пюре. Гриби і цибулю необхідно дрібно порізати і обсмажити на рослинному маслі. Готове картопляне пюре змішати з обсмаженими цибулею та грибами - це і буде начинкою. Тушки кальмарів слід промити, почистити, а потім відварити і трошки остудити. Нафарширувати варені тушки кальмарів картопляним пюре і викласти на попередньо змащене вершковим маслом деко або у форму. Часник подрібнити і злегка обсмажити в рослинному маслі, після чого додати до нього дрібно нарізані помідори і трохи загасити, а потім додати сіль і перець. Цим соусом полити кальмари і поставити в розігріту духовку на 7-10 хвилин до утворення рум'яної скоринки.