Кальмари фаршировані: 4 тушки кальмара, попередньо очищених 6 середніх яєць 300 г печериць невеликий пучок кропу 150 г напівтвердого сиру сіль і мелений чорний перець за смаком. Гриби нарізаємо пластинками, кріп дрібно рубаємо, сир тремо на тертці. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо гриби і смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 5 хвилин. Розбиваємо яйця в сковороду до грибів, додаємо сіль і перець. Смажимо, розмішуючи яйця лопаткою, поки суміш не схопиться, близько 3 хвилин. Додаємо порізану зелень і сир, перемішуємо. Фаршируємо яєчно-грибною сумішшю тушки кальмарів. Заколюємо зубочистками.Змащуємо кальмарів рослинним маслом, кладемо у форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 20 хвилин. Подаємо гарячими або охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо як закуску.
|