Качка з яблуками: качка патрана — 1 шт., яблука середніх розмірів — 8 шт., масло топлене — 2 столові ложки, цукор — 2 столові ложки, масло вершкове — 1 столова ложка, сіль, перець, мускатний горіх і зелень для прикраси. Качку обробляємо, видаливши пеньки від пір'я. При необхідності натираємо борошном і смалимо, а потім гарненько промиваємо холодною водою. Натираємо качку зовні і зсередини сіллю, перцем і мускатним горіхом. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо часточками. Посипаємо яблука цукром і фаршируємо ними качку. Зашиваємо тушку грубими нитками або заколюємо зубочистками. Укладаємо качку в жаровню, додаємо топлене масло і смажимо в духовці при температурі 270 градусів до утворення золотистої скоринки. Потім знижуємо температуру до 170 градусів, періодично поливаючи соком. Смажимо ще 40-60 хвилин. Виймаємо качку з духовки, зрізаємо нитку, дістаємо яблука і викладаємо їх на блюдо поруч з качкою. Прикрашаємо качку зеленню і подаємо.
|