Великі кабачки відмінно зберігаються до середини зими. Якщо у вас в запасах є такий делікатес, можна замість звичного рагу або смажених кабачків приготувати ось такий незвичайний сніданок.
Що знадобиться: 6 кружечків великого кабачка, 3 яйця, шинка або ковбаса, варене м'ясо або курка, сир, сіль, зелень, спеції, майонез, трохи борошна. Для смаження - рослинне масло.
Середину кружечка (де м'якоть з насінням) вирізаємо, зрізаємо шкірку. Ковбасу або шинку, м'ясо дрібно ріжемо. Сир тремо на тертці, але якщо сиру немає - можна обійтися і без нього. Яйця збиваємо, солимо-перчимо до смаку, заправляємо спеціями. Змішуємо ковбасу з яєчною сумішшю. Кабачкові кільця паніруємо в борошні, обсмажуємо з одного боку до рум'яного кольору. Перевертаємо, в серединку ложкою наливаємо яєчну суміш. Робимо невеликий вогонь, накриваємо кришкою. Коли суміш загусне, посипати сиром, кропом, ще трохи потримати під кришкою. Перекласти на тарілку, прикрасити майонезом і зеленню. Начинку можна придумати будь-яку - кабачки відмінно поєднуються з багатьма продуктами.