Як стає зрозумілим з назви, ця страва з укараинской кухні і являє собою варіант котлет.
Список потрібних продуктів: 400 грамів яловичого фаршу(можна зробити фарш вдома або ж купити вже готовий), три великих репчатых цибулини, 100 мл молока, 60 г батона або білого хліба, одна столова ложка смальцю (перетопленого сала), півтори столові ложки вершкового масла, одне яйце, панірувальні сухарі, зелень петрушки, перець і сіль.
Для приготування начинки слід дві з трьох цибулин подрібнити і трохи підсмажити. Яйце потрібно зварити круто, почистити і дрібно нарубати, а після цього змішати з цибулею, додати одну столову ложку сухарів і подрібнену зелень петрушки. Масу посолити і поперчити. Батон або хліб необхідно розмочити в молоці і потім разом з однією дуже дрібно нарізаною цибулиною і смальцем з'єднати з яловичим фаршем. Готовий фарш розділити на окремі шматочки-кульки середніх розмірів і з них сформувати коржики. У центр кожного коржика покласти начинку, заліпити краї і надати подовжену овальну форму. Обваляти січеники в сухарях для панірування і обсмажити на вершковому маслі до готовності.