Китайський суп з гнізд ластівки можна спробувати лише в кількох дуже дорогих ресторанах світу. Це блюдо вважається самим екзотичним з усіх відомих на сьогоднішній день кулінарних шедеврів. Інгредієнти, що входять до складу супу дуже незвичайні, як незвичайний і сам процес приготування. За переказами, цей китайський суп надає силу і духом, і тілом, і готувався він виключно імператорської кухні. Зараз це досить дороге задоволення може скуштувати будь-який бажаючий, якщо звичайно буде в змозі заплатити за порцію екзотики близько десяти тисяч доларів. Ластівки, ладу гніздо для пташенят, скріплюють усі його вміст своєю слиною, формуючи масу в'язкого речовини. В одному гнізді усього близько 15 грамів такої речовини. Саме його висушують і доставляють в найдорожчі ресторани планети, де висушену масу розмочують, вона збільшується у вазі майже в десять разів, після чого подрібнюється. В такому стані вона опускається в міцний курячий бульйон і варять певний час. Готовий суп по консистенції нагадує кисіль, його переливають в тарілку, прикрашають китайськими ягодами і подають клієнту.