Головна » Статті » Рецепти

Як зварити гречану кашу "з нічого"?
Купівля гречаної крупи вилітає сьогодні буквально "в копієчку", між тим гречка корисна для харчування не тільки дітей, але й дорослих, так часом і просто смачна каша, надає різноманітність раціону. Як оригінально зварити каструлю каші з гречки всього півсклянки гречаної крупи?
Візьміть півсклянки гречаної крупи на 2,5 л води, або навіть менше. Промийте гречку як зазвичай.

Можете засипати її в киплячу підсолену воду, а можете гречану крупу засипати в холодну воду і поставивши на вогонь, дочекатися, коли вона закипить, а потім посолити.

Так в чому полягає секрет такої "каші з сокири"? Все дуже просто: по мірі закипання і кипіння під закритою кришкою каша буде упариваться і розварюватися. Слід просто додавати і додавати води в каструлю. Воду додавати кип'ячену, з чайника, не холодну.

Гречана крупа володіє такою властивістю, як збільшуватися і розварюватися до неймовірних розмірів. Варити після закипання на повільному вогні, обов'язково закрити кришку, щоб каша всередині розбухала і збільшувалася в кількості, а воду додавати по мірі википання.

Звичайно, розсипчастої каші може і не вийти, хоча не виключено, але вона точно не буде жорстка, як деякі іноді люблять: трохи жестковатую і розсипчасту гречку. Каша буде мати світлий вигляд (як на картинці), а не темно-коричневий.

Але головне: кількість каші в каструлі буде зашкалювати за межі допустимо можливого, іноді кількість буває важливіше якості. Тим більше, кашу її нічим не зіпсуєш: ні маслом, ні навіть водою, тим більш дорогу, але корисну мікроелементами заліза гречку.
Просмотров: 679
Категория: Рецепти |
| Теги: Каша, додавати

Рекомендовані рецепти:

"Крем-брюле" з сиру
Яблучна коврижка
Смажений рис з ананасом
Пудинг з фініками
Рублене тісто
Бабця яблучна
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: