Купівля гречаної крупи вилітає сьогодні буквально "в копієчку", між тим гречка корисна для харчування не тільки дітей, але й дорослих, так часом і просто смачна каша, надає різноманітність раціону. Як оригінально зварити каструлю каші з гречки всього півсклянки гречаної крупи? Візьміть півсклянки гречаної крупи на 2,5 л води, або навіть менше. Промийте гречку як зазвичай.
Можете засипати її в киплячу підсолену воду, а можете гречану крупу засипати в холодну воду і поставивши на вогонь, дочекатися, коли вона закипить, а потім посолити.
Так в чому полягає секрет такої "каші з сокири"? Все дуже просто: по мірі закипання і кипіння під закритою кришкою каша буде упариваться і розварюватися. Слід просто додавати і додавати води в каструлю. Воду додавати кип'ячену, з чайника, не холодну.
Гречана крупа володіє такою властивістю, як збільшуватися і розварюватися до неймовірних розмірів. Варити після закипання на повільному вогні, обов'язково закрити кришку, щоб каша всередині розбухала і збільшувалася в кількості, а воду додавати по мірі википання.
Звичайно, розсипчастої каші може і не вийти, хоча не виключено, але вона точно не буде жорстка, як деякі іноді люблять: трохи жестковатую і розсипчасту гречку. Каша буде мати світлий вигляд (як на картинці), а не темно-коричневий.
Але головне: кількість каші в каструлі буде зашкалювати за межі допустимо можливого, іноді кількість буває важливіше якості. Тим більше, кашу її нічим не зіпсуєш: ні маслом, ні навіть водою, тим більш дорогу, але корисну мікроелементами заліза гречку.
|