Головна » Статті » Рецепти

Як зробити запіканку з капусти і м'ясного фаршу?
Запіканку можна зробити багатоярусної, з кольоровою прошарком, наприклад, з додаванням обсмаженого морквини або зеленого горошку. Так вона буде яскравою, але вже не такою легкою і дієтичною. В оригінальному рецепті всі овочі запікаються, обсмажується цибуля.
Необхідні продукти

Вилок капусти вагою близько кілограма
500 грам м'ясного фаршу
Рослинна олія
Три - чотири цибулини
Склянку сметани
Чотири яйця
Неповний склянку молока
Сіль і приправи за смаком
Приготування

Капусту тонко нашаткувати і злегка перетерти з сіллю. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити його на рослинному маслі. Цибулю змішати з фаршем, посолити, додати приправи і спеції. Віночком збити яйця і з'єднати зі сметаною.

Форму для запікання змастити олією. Викласти в неї половину нашаткованої капусти. На капусту рівномірним шаром викласти половину суміші з яєць і сметани. Зверху покласти весь фарш, розрівняти його, закрити другою половиною капусти і залити залишилася сумішшю з яєць і сметани. Поставити в запіканку розігріту до 170 градусів духовку, запікати сорок хвилин.

Через сорок хвилин дістати запіканку і обережно залити теплим молоком. Молоко відразу все не виливати, воно має прикрити капусту, не дістаючи до верху форми. Поставити в духовку і запекти ще 15 - 20 хвилин.

Продукти вказані з розрахунком на форму розміром 17х30 см. і висотою 5 см. Товщина шарів не повинна бути більше двох сантиметрів, якщо шари товщі, то час запікання збільшується.
Просмотров: 722
Категория: Рецепти |
| Теги: запіканку, капусти

Рекомендовані рецепти:

Цибулевий джем
Ладду - східне ласощі з нуту
Апельсинові квадратики
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Пиріжки з каррі з яловичини
Домашні чебуреки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: