Головна » Статті » Рецепти

Як зробити зацукровані фрукти?
Цікавим рішенням для прикраси святкового столу або тортів, десертів можуть бути зацукровані фрукти. Зробити їх можна практично будь-які наявні в наявності фруктів. За таким же принципом роблять і «засніжені» ягоди, наприклад полуницю, малину або вишню.
Знадобляться звичайні продукти - одне - два яйця, цукровий пісок і цукрова пудра, будь-які фрукти і ягоди. Якщо є вибір, то краще використовувати фрукти з твердою м'якоттю або щільною шкіркою - часточки апельсинів, мандаринів, яблук, маленькі грона винограду, шматочки банана, груші, персики. Крім продуктів знадобляться пензлик, мілке сито або ложка і тоненькі палички (зубочистки наприклад).
Фрукти або ягоди добре вимити, покласти в друшляк, щоб вода скла і потім обсушити рушником. Відокремити жовток від білка. Жовтки прибрати в сторону, вони нам не потрібні, а білки збити вінчиком або виделкою в легку піну. Якщо у фруктів або ягід є хвостик - добре, якщо ні, то наколоти їх на зубочистку, намагаючись якомога менше пошкодити. Так буде зручніше і тримати, і обертати, а потім і сушити, і фрукти в результаті вийдуть акуратніше.
Пензликом нанести шар білка на поверхню фруктів тонким шаром, почекати кілька секунд, щоб зайвий білок стек і з допомогою маленького сита або ложечки обсипати фрукт цукровим піском. Можна скористатися цукровою пудрою, вона дасть більш щільний білий шар, але не буде блищати. Або змішати цукор і цукрову пудру. Цукор брати самий білий, без жовтуватого відтінку. Не обов'язково, щоб він був занадто дрібний, великі кристали цукру теж виглядають цікаво.
Після того, як фрукти обсипані цукром, їх залишають на півгодини в теплому місці, щоб підсохли. І можна прикрашати десерти або сервірувати стіл.
Просмотров: 744
Категория: Рецепти |
| Теги: ягоди, фрукти

Рекомендовані рецепти:

Мафіни з бананом і горіхами
"Рафаелло" з курячої грудки з кедровими горішками
Вишневий пиріг з листкового тіста
Картопля з овочами, запечений у вершках
Коржики на кефірі "від бабусі"
Прісна корж зі шпинатом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: