Цей оцет, якщо розбавити його теплою водою, - відмінний засіб від хвороб горла. В Англії в старовину під час холодів його давали дітям в приватних школах перед сном. В Йоркширі такий оцет подають до знаменитого пудингу. Малиновий оцет буде чудовою приправою для різних салатів. Для приготування літра малинового оцту нам треба: шістсот миллилитровсолодового оцту; один кілограм стиглої малини; півкілограма цукру;
Висипаємо ягоди у велику банку з широким горлом і розминаємо їх дерев'яною ложкою. Наливаємо в банку холодний солодовий оцет, накриваємо кришкою і наполягаємо шість днів. Кожен день оцет заважаємо. Складаємо тонку тканину у шість шарів, проціджуємо оцет ( суміш не тиснути!) і визначаємо об'єм рідини. На шістсот мл оцту відміряємо півкілограма цукру і варимо на невеликому вогні до розчинення цукру. В процесі обов'язково помішуємо. Проварюємо на маленькому вогні 10 хвилин, знімаємо пінку. Знімаємо з плити, охолодити, розливаємо в злегка підігріті пляшки і щільно закорковуємо.