Головна » Статті » Рецепти

Як зробити картоплю для пікніка?
Потепліло на вулиці, і скоро розпочнуться традиційні вилазки на природу, на шашлики чи просто сімейні прогулянки по весняному лісі. Апетит нагулюється пристойний і потрібно заздалегідь продумати, що з їжі взяти з собою. Овочеві салатики і рання зелень - це добре, але згодиться і щось більш суттєве. Рум'яна картопля, приготована за цим рецептом, буде дуже до речі, навіть якщо в програмі шашлики.
Необхідні продукти

Картопля
Оливкова або рослинне масло
Сіль, спеції
Два - три зубчики часнику
Приготування

Картоплю чистити не треба, вона відварюється на пару в мундирі. Так менше ймовірність того, що картопля розтріснеться під час варіння або буде кришитися. Готову картоплю остудити і зняти шкірку.

Якщо картоплина розміром з куряче яйце, її залишити цілою, якщо більше - розрізати вздовж на дві - чотири частини. У сковороді розжарити масло, покласти зубки часнику, додати чорний і червоний мелений перець, можна всипати трохи куркуми для кольору. Викласти в сковорідку картоплю розрізом вниз, посолити, обсмажити до рум'яної скоринки. Перевернути і обсмажити так само з усіх боків. Вогонь повинен бути не надто сильний, інакше картопля може підгоріти. Обсмажену картоплю перекласти на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
Просмотров: 680
Категория: Рецепти |
| Теги: картопля, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Коктейльне печиво
Рулет з макової начинкою
Яловичина в лимонному соусі
Трюфелі з апельсинових скоринок
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Торт "Мурашник"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: