Головна » Статті » Рецепти

Як зробити картопляну запіканку з грибами?
З картоплі і консервованих грибів можна приготувати незвичайну запіканку. «Родзинка» цієї страви - заварне тісто, яке замінить заливку і буде верхнім шаром.
Що знадобиться для приготування

15 штук середнього за величиною картоплі
Баночка консервованих різаних грибів
Дві цибулини
250 мл. вершків
100 грам сиру
Їдальня ложка борошна
Сіль за смаком
Суміш перців, мускатний горіх, куркума, часник - за смаком
Дві чайних ложки грибної приправи
50 грам вершкового масла

Для верху

Половина склянки води
Половина склянки борошна
Щіпка солі
50 грам вершкового масла
100 грам сиру
Два яйця
Кілька дрібних помідори

Приготування

Картоплю очистити, нарізати кружечками, промити під холодною водою, скласти в каструлю і залити окропом тільки щоб вода покрила картоплю. Довести до кипіння і зняти з вогню. Через п'ять хвилин картоплю відкинути на друшляк.
Дрібно ріжемо цибулю, злегка обсмажуємо в олії і додаємо гриби. Через кілька хвилин додаємо приправи, часник, сіль, грибну приправу, вливаємо вершки. Нагріваємо, знімаємо з вогню і вмішуємо тертий сир.
Форму змащуємо маслом, вистилаємо дно і бортики кружечками картоплі, виливаємо грибну суміш. Зверху закриваємо залишилися картоплею.
В каструлі доводимо воду до кипіння, кладемо масло. Коли розтане, всипаємо борошно, вимішуємо до отримання однорідного грудки тіста. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, і по одному додаємо яйця, кожен раз добре вимішуючи суміш. Додаємо сир. Викладаємо на картоплю, розрівнюємо. Розкладаємо помідори, посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку. Запікаємо одну годину при температурі 180 градусів.
Просмотров: 534
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, вогню

Рекомендовані рецепти:

Бісквітний торт на день народження
Картопляні биточки
Швидкий какао-пиріг
Великодні паски
Салат "Салют"
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: