Головна » Статті » Рецепти

Як зробити ікру з болгарського перцю і баклажанів?
Це одночасно і смачний соус до будь-якої м'ясної страви, і чудова заготівля на зиму. Дуже смачно і просто зі свіжим хлібом, відварною картоплею, макаронами, рисом.
Що знадобиться для приготування
Кілограм стиглого м'ясистого перцю червоного кольору
Півкілограма баклажанів
Дві часточки часнику
Один гострий перець
150 мл рослинного масла без запаху
Сіль, чорний мелений перець і оцет за смаком
Приготування

Перець потрібно покласти на деко і спекти в духовці до м'якості. Потім гарячим перекласти в поліетиленовий пакет, щільно зав'язати і залишити хвилин на десять. Дістати, очистити від шкірки, видалити насіння.

Баклажани розрізати уздовж навпіл, змастити розріз маслом і запекти в духовці до м'якості. Трохи остудити, зняти шкірку.
Прокрутити баклажани і перець через м'ясорубку, скласти в казанок, додати олію, посолити, поперчити, покласти подрібнений часник і влити оцет.

На повільному вогні масу уварити до загустіння. Гарячої розкласти по стерилізованим банкам, залити прожареним рослинним маслом і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику. Якщо готуєте на зиму, то маслом не заливайте. Розкладіть по банках, загорніть і переверніть. Укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження.
Просмотров: 585
Категория: Рецепти |
| Теги: зиму, маслом

Рекомендовані рецепти:

Яблучна коврижка
Fougasse - або що таке фугас?
Сирна "самса" з грибами
Стручкова квасоля з фаршем
Цукерки, бараночки
"Торф'яної пиріг"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: