Головна » Статті » Рецепти

Як зробити гостру закуску з баклажанів?
Якщо не любите дуже гострі закуски, зменшіть кількість часнику і додайте побільше зелені в готову страву.
Що знадобиться для приготування
Півтора кілограми баклажанів
600 грам моркви
900 грам цибулі
Кілограм помідор
Столова ложка томатної пасти
Головка часнику
Пучок свіжої зелені
Перець і сіль за смаком
Чайна ложечка цукру
Рослинна олія
Приготування

Наріжте баклажани товстими кружечками, посоліть, залиште на двадцять хвилин. Потім відіжміть і обсмажте з двох сторін в рослинному маслі.
Натріть моркву на великій тертці, цибулю наріжте кубиками, з помідорів зніміть шкірку, м'якоть пропустіть через м'ясорубку або натріть на тертці. Обсмажте спочатку цибулю, потім додайте морквину, обсмажуйте всі разом хвилин п'ять. Покласти подрібнені помідори, томатну пасту, посоліть і поперчіть, додайте цукор. Доведіть все до кипіння і покладіть пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень.

В глибоку каструлю покладіть шар баклажанів, зверху розподіліть шар овочевий підливи, знову шар баклажанів і так чергуйте шари. Останній шар зробіть з овочевої підливи. Накрийте кришкою, дайте охолонути при кімнатній температурі і потім приберіть в холодильник.
Є можна відразу або залишити на добу в холодильнику - тоді баклажани будуть смачніші.
Можна готувати на зиму, але обов'язково потрібно стерилізувати, пів-літрову банку 15 хвилин, 700-грамову - 20 хвилин.
Просмотров: 445
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажанів, шар

Рекомендовані рецепти:

Голландський салат з оселедцем
Котлети з яловичини з сиром і кунжутом
Гречка з консервованим тунцем
Яблучно-горіховий кекс з корицею
Львівський сирник
Пончики з тертим шоколадом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: