Головна » Статті » Рецепти |
Як зробити гостру закуску з баклажанів?
Якщо не любите дуже гострі закуски, зменшіть кількість часнику і додайте побільше зелені в готову страву. Що знадобиться для приготування Півтора кілограми баклажанів 600 грам моркви 900 грам цибулі Кілограм помідор Столова ложка томатної пасти Головка часнику Пучок свіжої зелені Перець і сіль за смаком Чайна ложечка цукру Рослинна олія Приготування Наріжте баклажани товстими кружечками, посоліть, залиште на двадцять хвилин. Потім відіжміть і обсмажте з двох сторін в рослинному маслі. Натріть моркву на великій тертці, цибулю наріжте кубиками, з помідорів зніміть шкірку, м'якоть пропустіть через м'ясорубку або натріть на тертці. Обсмажте спочатку цибулю, потім додайте морквину, обсмажуйте всі разом хвилин п'ять. Покласти подрібнені помідори, томатну пасту, посоліть і поперчіть, додайте цукор. Доведіть все до кипіння і покладіть пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень. В глибоку каструлю покладіть шар баклажанів, зверху розподіліть шар овочевий підливи, знову шар баклажанів і так чергуйте шари. Останній шар зробіть з овочевої підливи. Накрийте кришкою, дайте охолонути при кімнатній температурі і потім приберіть в холодильник. Є можна відразу або залишити на добу в холодильнику - тоді баклажани будуть смачніші. Можна готувати на зиму, але обов'язково потрібно стерилізувати, пів-літрову банку 15 хвилин, 700-грамову - 20 хвилин. | |
Просмотров: 605 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| |||||||
|
| |||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |