Головна » Статті » Рецепти

Як зробити борщову заправку на зиму?
Щоб завжди під рукою була готова заправка для борщу, її можна закатати в баночки і по мірі необхідності користуватися. Із вказаного в рецепті кількості овочів виходить 11-12 півлітрових баночок заправки.
Що знадобиться для приготування (дається вага не чищених овочів)

Три кілограми буряків
Кілограм моркви
Кілограм ріпчастої цибулі
Кілограм солодкого болгарського перцю
Кілограм помідор
Склянку цукру
Три столові ложки солі
Стакан рослинного масла
125 мл оцту (9%)
Приготування

Всі овочі миємо, чистимо. Цибулю ріжемо півкільцями, буряк тремо на крупній тертці (або на корейській тертці), також натерти моркву, перець нарізати тонкою соломкою, помідори - часточками. Скласти у велику каструлю або таз в такій послідовності - цибуля, буряк, морква, перець, помідори. Додати сіль, цукор, влити оцет і масло. Все перемішати (краще руками) і поставити на слабкий вогонь. Як тільки овочі дадуть сік, вогонь зробити більше і варити 25 хвилин, але не давати овочів сильно кипіти. Розкласти в стерильні банки, відразу ж закатати стерильними кришками.
Просмотров: 2361
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, овочів

Рекомендовані рецепти:

Деруни з топінамбура
Манник з йогуртом
Рис, заправлений горіхами і зеленню
Тефтелі морквяно-м'ясні
Готуємо кіш
Перець, фарширований по-французьки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: