Головна » Статті » Рецепти

Як застосовують чайний оцет в кулінарії?
Концентрований чайний оцет готується з настою чайного гриба, і він нічим не поступається звичайному оцту. За смаковими якостями чайний оцет цінується набагато вище, він корисніший для організму і діє м'якше і природніше.
Щоб приготувати чайний оцет потрібно дати настоятися чайного гриба не менше двох місяців, потім настій злити, прокип'ятити на слабкому вогні близько години і дати йому охолонути. Готовий оцет розливається по пляшечках і зберігається в сухому, темному і прохолодному місці.
Чайний оцет широко застосовується в кулінарії, він надає готовим стравам незвичайний, м'який і ніжний смак, він чудово підходить для приготування маринадів для риби і м'яса. Щоб приготувати такий маринад, потрібно змішати по пів-літра холодної кип'яченої води і чайного оцту, додати ваші улюблені спеції, прянощі, цибуля, зелень, коріння і далі слідувати рецептом приготування страви.
Якщо готується маринад для печені, чайний оцет змішують з м'ясним бульйоном. Чайний оцет можна використовувати і як салатну заправку в суміші з оливковою або іншим рослинним маслом, додавати в різні соуси і просто поливати їм салати зі свіжих овочів як звичайним оцтом.
При смаженні риби або м'яса можна додати чайну ложечку чайного оцту, і тоді жир не так сильно вбереться в продукти, і страва буде не тільки смачним, але і корисним для здоров'я.
Де не рекомендується використовувати чайний оцет - так це при домашньому консервуванні овочів і фруктів, в такі маринади його не додають.
Просмотров: 436
Категория: Рецепти |
| Теги: оцет, чайний

Рекомендовані рецепти:

Мигдальної-яблучний пиріг
Вершково-медові цукерки
Млинці з м'ясом
"Торф'яної пиріг"
Італійські медові пончики
Тефтелі з яблуками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: