Головна » Статті » Рецепти

Як запекти картоплю під сирним соусом?
Яких тільки способів і варіантів запікання картоплі не придумано, і все одно з'являються нові рецепти. Здебільшого прості і швидкі в приготуванні, картопля була і залишається улюбленим «черговим» стравою, а вони, як відомо повинні готуватися швидко і з того, що є в холодильнику.
Необхідні продукти

Кілограм картоплі
Кілька зубчиків часнику
Чотири столових ложки рослинного масла
Чайна ложка мускатного горіха
Чайна ложка чебрецю
Сіль і чорний мелений перець
Для соусу

200 грам шинки
200 грам сиру
Одна цибулина
200 мл сметани
Приготування

Картоплю нарізати тонкими кружечками. Скласти в каструлю або в поліетиленовий пакет, влити олію, покласти сіль і спеції, чорний перець і добре струшувати і перевертати, щоб картопля весь був покритий маслом, спеціями. Викласти його в глибоку форму для запікання і поставити в духовку на середній вогонь. Запікати до напівготовності. Час залежить від сорту картоплі, максимально потрібно півгодини. Якщо картопля попалася дуже тверда і ніяк не хоче запікатися, можна у форму долити трохи води.

Поки запікається картоплю, приготувати соус. Цибулю дуже дрібно нарізати. Шинку (або ковбасу, сосиски) нарізати скибочками або кубиками, натерти на дрібній тертці сир. Все змішати зі сметаною, можна додати зелень.

Картоплю дістати з духовки, залити соусом і запікати ще близько двадцяти хвилин. Готову страву посипати зеленню або зеленою цибулею і подавати до столу гарячим.
Просмотров: 501
Категория: Рецепти |
| Теги: картопля, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Капустяні оладки
Тости з овочами і пастою авокадо
Лимонно-горіхові млинці
Свинячі реберця в пиві
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Коржики на кефірі "від бабусі"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: