Головна » Статті » Рецепти

Як запекти картопляні часточки з майонезом?
Картопелька виходить з хрусткою рум'яною скоринкою і м'які всередині. Спеції можна брати будь-які, які вам подобаються, а майонез змішати зі сметаною або зовсім замість нього взяти тертий сир і сметану (це для тих, хто майонез не їсть).
Що знадобиться для приготування

Великий картоплю бажано овальної форми
Майонез і сметана (в пропорції 50/50)
Сіль і спеції, чорний мелений перець - все за смаком
Свіжа зелень кропу для прикраси

Приготування

Картоплю краще вибирати крохмалистих сортів, яка підходить для приготування пюре - вона швидше пропечеться і при цьому не втратить форму. Якщо любите майонез - робіть картоплю тільки з майонезом, якщо віддаєте перевагу сметану - додайте в неї трішки гірчиці (готової, не в порошку) і спецій, посоліть - вийде дуже смачно і ароматно.
Картоплю чистимо і ріжемо кожну уздовж на чотири - шість частин. Обвалюємо в суміші майонезу або сметани зі спеціями, викладаємо на решітку (під решітку ставимо деко з водою) і запікаємо при температурі 180 - 200 градусів приблизно сорок хвилин. Обов'язково перевіряємо готовність вилочкою - картопля повинна бути м'якою.
Готову картоплю викладаємо на блюдо і посипаємо дрібно нарізаним кропом. Приємного апетиту!
Просмотров: 635
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, майонез

Рекомендовані рецепти:

Чізкейк з літніми ягодами
Шарлотка з мандаринами
Бутерброди з тунцем
Смородиновий пиріг
Ватрушка "Ласун"
Вишневий штрудель з сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: