Головна » Статті » Рецепти

Як запекти баклажани з грибами під сиром?
Низькокалорійне Блюдо, з мінімальною кількістю жирів. Підійде для дієтичного харчування, може бути як гарніром, так і самостійною стравою.
Необхідні продукти

Один баклажан
Дві цибулини
Дві помідори
Одна морквина
200 грам свіжих печериць
100 грам сиру
Трохи рослинного масла
Сіль і спеції за смаком

Приготування

Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на тертці, баклажани ріжемо кружальцями, гриби - скибочками. Баклажани посипаємо сіллю, залишаємо на півгодини, щоб пішла гіркота.
Тим часом розігріваємо в сковороді одну - дві столові ложки олії, кладемо цибулю і тушкуємо дві хвилини. Додаємо моркву, через пару хвилин підливаємо трохи води і тушкуємо овочі до м'якості. Потім викладаємо гриби, всі разом тушкуємо до готовності грибів. Солимо за смаком, додаємо спеції.
Баклажани обсушуємо серветкою, перекладаємо на деко застелений, ставимо в духовку хвилин на 15. Дістаємо, перевертаємо на інший бік. На обсмажену сторону викладаємо тушковані овочі, накриваємо кружечком помідора і знову ставимо в духовку. Через 10 - 15 хвилин дістаємо, посипаємо тертим сиром, ставимо в вимкнену духовку. Як тільки сир розплавиться - дістаємо.
Можна подавати з гречкою, відварною картоплею або овочевим салатом.
Просмотров: 537
Категория: Рецепти |
| Теги: духовку, баклажани

Рекомендовані рецепти:

Французький картопляний пиріг
Персиковий торт-суфле
Тости з овочами і пастою авокадо
Яблучний насипний пиріг
Котлети з яловичини з сиром і кунжутом
Смачні пончики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: