Страус - досить рідкісне для наших широт тварина, однак останнім часом почали відкриватися ферми, в яких утримуються і розводяться ці екзотичні птахи. Все це робиться заради того, щоб отримати найцінніші страусині яйця. Спробуємо розібратися, що ж вони з себе представляють і як їх смачно приготувати... Розмір страусиних яєць вражає, як правило, їх вага досягає 1-1,5 кілограм, має овальну форму, висоту близько 20 сантиметрів і майже 15 сантиметрів діаметр. Вони містять дуже мало холестерину і ненасичених жирних кислот, що вигідно відрізняє їх від курячих та перепелиних яєць і благотворно впливає на здоров'я людини.
Частіше всього страусині яйця додаються в тісто при хлібопеченні, їх наявність роблять здобу більш м'якою і повітряної. Щоб зварити страусине яйце круто потрібно витратити чималу кількість часу, близько 1-1,5 годин, занадто великі розміри.
Нерідко в ресторанах, особливо польських і чеських, подають яєчню з страусиного яйця, ось тільки таке блюдо призначене для великої компанії, як правило, одного яйця вистачає, щоб нагодувати 5-6 чоловік. А от з шкаралупи страусиних яєць навчилися виготовляти прекрасні сувеніри, забавно спостерігати за тим, як з них створюють унікальні мініатюри.