Лимонний сік широко використовується в кулінарії. Звичайно, в чистому вигляді навряд чи хто зважиться пити, його додають в багато соуси, салати, збризкують м'ясо, рибу, нарізані часточки фруктів і овочів. Парочку лимонів завжди потрібно тримати в холодильнику, лимон може знадобитися в самий несподіваний момент. Якщо потрібно віджати сік, то заздалегідь дістаньте лимон з холодильника, найкраще сік віддають теплі лимони, зігріті до кімнатної температури або трохи вище. Коли немає часу, можна зробити по-іншому. Холодні лимони наколіть виделкою (але не до м'якоті) і залийте окропом на півхвилини. Дістаньте лимони з води, покладіть на стіл, і сильно натискаючи на лимони долонею, покатайте по столу. Коли відчуєте що лимон став м'яким, розріжте лимон навпіл і відіжміть з допомогою ручної соковижималки. Проворачивайте кожну половинку з силою, тоді лимон максимально віддасть сік. Якщо соковижималки для цитрусових у вас немає, то можна віджати сік сильно стиснувши лимон в кулаці. Сік потрібно процідити, видалити кісточки і шматочки м'якоті, білої шкірки. Не віджимайте відразу велику кількість соку, він швидко втрачає вітаміни.
|