Головна » Статті » Рецепти

Як упакувати продукти для заморожування?

Коли морозильна камера наповнена самими різними продуктами, можна відчувати себе спокійно - така заготовка «про запас» виручить в будь-якій ситуації. До раптового приходу гостей або сімейного торжества підготуватися набагато легше і швидше, крім того, значно економиться час, так і в момент фінансових труднощів запаси продуктів виручать.
Щоб довше зберегти продукти і потім не шукати по пакетах і контейнерів що і де лежить, дотримуйтеся основних правил упаковки продуктів. Упаковка з супермаркетів не підходить для тривалого зберігання в побутових умовах і її обов'язково потрібно замінити.
Що може знадобиться для заморозки продуктів?
Щільні, міцні пакети для морозилки. Вони повинні бути непроникними, не впускати всередину пакета повітря і не випускати назовні вологу. Міцність - одна з основних умов, пакети не повинні рватися коли продукти перекладаються з одного місця в інше. У таких пакетах можна заморожувати рідини, наприклад, бульйони або супи. Для цього пакет поміщають в жорсткий контейнер і наливають в нього бульйон. Коли рідина замерзне, пакет виймають з контейнера і укладають в морозилку.
Липка стрічка. В пакетах повинно бути якомога менше повітря і вони повинні бути щільно закриті. Така упаковка дозволяє зберегти смак і колір заморожених продуктів і збільшити термін зберігання. Перед заморожуванням видавіть повітря з пакета і заклейте його липкою стрічкою. Гумки використовувати не бажано, при низькій температурі вони стають крихкими і ламаються.
Маркер. Для того щоб без проблем визначити де які продукти знаходяться, підписуйте абсолютно всі пакети, які закладаєте в морозилку. Це тільки здається, що ми пам'ятаємо що і де лежить. Насправді все швидко забувається, так і заморожені продукти виглядають зовсім інакше. Бажано не тільки написати що лежить в пакеті, але і на скільки порцій розраховано вміст і поставити дату заморозки. Фломастер або кулькова ручка для написів не підійдуть, краще всього використовувати немывающийся маркер.
Якщо використовуєте для упаковки фольгу, то вибирайте товсту. Дешева тонка фольга буде рватися, вона не підходить для заморожування.
В якості контейнерів можна використовувати пластикові баночки з-під йогурту або коробки з-під морозива, але в них не можна буде розморозити продукти в мікрохвильовці. По можливості краще користуватися спеціальними герметичними контейнерами, які витримують великий перепад температур і підходять і для зберігання продуктів в морозилки і для розігрівання їжі в мікрохвильовій печі.

Просмотров: 395
Категория: Рецепти |
| Теги: продуктів, продукти

Рекомендовані рецепти:

Тефтелі з овочами в італійському стилі
Яблучний пай
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Печиво з волоськими горішками
Угорський пиріг до чаю
Шоколадні цукерки з вівсяними пластівцями
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: