Головна » Статті » Рецепти

Як спекти житні булочки з капустою?
Любителям пирогів з капустою пропоную незвичайний рецепт. Замість звичної здоби пиріжки печуться з житнього тіста, начинки суміш з квашеної і свіжої капусти і сам спосіб защипки пирогов теж незвичайний.
Що знадобиться для приготування
Дві склянки цільнозерновий борошна
Дві склянки житнього борошна
Склянку пшеничного борошна
Половина склянки молока
Дві склянки води
Третину склянки оливкової олії
Півтори чайних ложки сухих дріжджів
Чайна ложка солі
Столова ложка цукру
Для начинки - склянка квашеної капусти, третину вилка свіжої капусти, одна цибулина, сіль і перець, рослинне масло.

Приготування

Дріжджі змішати з цукром, залити теплим молоком і почекати поки з'явиться піна. Тоді влити теплу воду, покласти сіль, додати оливкову олію і всипати борошно (пшеничне та житнє просіяти). Замісити тісто, поставити його в тепло для підйому. Коли добре підніметься, обім'яти і дати ще раз підійти.
Для начинки нашаткувати свіжу капусту. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в маслі. Покласти до цибулі свіжу капусту, трохи обсмажити, додати квашену і тушкувати всі разом до м'якості капусти. Посолити і поперчити. Охолодити начинку.
Тісто розділити на 25 шматочків. Кожен розкачати у формі овалу, трохи витягнути. Покласти начинку і защипати краї як у звичайного пиріжка. Покласти на деко швом вниз для расстойки. Через півгодини кожен пиріжок змастити молоком, дати постояти п'ять хвилин і надрізати уздовж. Ще раз змастити молоком, посипати кунжутом. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час випікання 35 - 40 хвилин.
Просмотров: 948
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: капусти, покласти

Рекомендовані рецепти:

Холодець з курки
Торт "Медовик"
Шоколадна баба (рецепт)
Овочі, запечені з прянощами і медом
Грибний "біфштекс"
Фісташковий пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: