Головна » Статті » Рецепти |
Як спекти сметанний кекс з шоколадом?
Розсипчастий кекс з шматочками шоколаду буде чудовою і швидкої випічкою до чаю. Шоколад краще терти на крупній тертці, тоді кекс вийде не тільки з незвичайним смаком, але і незвичайним за фактурою. Необхідні продукти Два яйця 250 грам нежирної сметани 100 грам маргарину Неповна чайна ложка соди (погасити оцтом) Дві з половиною склянки борошна Неповний склянку цукру Плитка шоколаду (100 грам) Пакетик ванільного цукру Приготування Трьом шоколад на крупній тертці. Якщо попадуться шматочки - залиште так, подрібнювати не потрібно. Змішуємо шоколад з просіяним борошном. Маргарин ставимо на слабкий вогонь, розтоплюємо і даємо охолонути. Яйця збиваємо з цукром в однорідну пишну масу (для цього краще використовувати міксер). Додаємо сметану, охолоджений маргарин, розмішуємо суміш ложкою. Додаємо ванільний цукор, кладемо гашену соду. Коли всі інгредієнти змішали, підсипаємо борошно з шоколадом і відразу ж розмішуємо, щоб суха суміш не схоплюються грудочкою. Вимішане тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається кекс при такій температурі близько години. Але при випічці багато залежить від духовки, тому перш ніж діставати кекс, перевірте готовність дерев'яною шпажкою. | |
Просмотров: 676 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |