Головна » Статті » Рецепти

Як спекти сметанний кекс з шоколадом?
Розсипчастий кекс з шматочками шоколаду буде чудовою і швидкої випічкою до чаю. Шоколад краще терти на крупній тертці, тоді кекс вийде не тільки з незвичайним смаком, але і незвичайним за фактурою.
Необхідні продукти

Два яйця
250 грам нежирної сметани
100 грам маргарину
Неповна чайна ложка соди (погасити оцтом)
Дві з половиною склянки борошна
Неповний склянку цукру
Плитка шоколаду (100 грам)
Пакетик ванільного цукру

Приготування

Трьом шоколад на крупній тертці. Якщо попадуться шматочки - залиште так, подрібнювати не потрібно. Змішуємо шоколад з просіяним борошном. Маргарин ставимо на слабкий вогонь, розтоплюємо і даємо охолонути. Яйця збиваємо з цукром в однорідну пишну масу (для цього краще використовувати міксер). Додаємо сметану, охолоджений маргарин, розмішуємо суміш ложкою. Додаємо ванільний цукор, кладемо гашену соду. Коли всі інгредієнти змішали, підсипаємо борошно з шоколадом і відразу ж розмішуємо, щоб суха суміш не схоплюються грудочкою. Вимішане тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається кекс при такій температурі близько години. Але при випічці багато залежить від духовки, тому перш ніж діставати кекс, перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
Просмотров: 676
Категория: Рецепти |
| Теги: шоколад, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Бутерброди з тунцем
Швейцарський шоколадний рулет
Чиабата з шинкою, томатами та сиром
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Грибний "біфштекс"
Гуляш з індички з кабачками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: