Чудовий кекс з ароматними прянощами. Список продуктів: 700 грамів суміші сухофруктів, 2/3 склянки порізаного чорносливу, така ж кількість нарізаних сушених манго і папайї, 1/2 склянки зацукрованих четвертинок вишеньок, 3 столів. ложки бренді, 3 столів. ложки рому, 3 стіл. ложки портвейну, 4 стіл. ложки шеррі-бренді, 1 стіл. ложечка прянощів для яблучного пирога, підлогу чайн. ложки солі, 2 чайн. ложечки екстракту ванілі, 1 столів. ложка патоки, 2.5 склянки суміші борошна з розпушувачем, 1.4 стаканчика нерафінованої цукру, 1 стаканчик м'якого злив. масла, 6 збитих яєць.
З'єднуємо чорнослив, сухофрукти, папайю, манго, вишні і заливаємо їх шеррі, портвейном, бренді, ромом і 4 стіл. ложками води. Приправляємо екстрактом ванілі, патокою, сіллю, спеціями. Варимо на слабкому вогні 15 мин.Складываем в банку з кришкою і наполягаємо один тиждень.
Духовку гріємо до 135. Злегка змащуємо маслом тефлонову форму для кексу. Просіваємо в миску суміш борошна і розпушувача. Додаємо яйця, масло, цукор і гарненько перемішуємо. Поступово вводимо тісто у фруктову суміш. Виливаємо масу у форму, але не до країв. Випікаємо 3.5 - 4 години. Через три години накриваємо пергаментом. Охолоджуємо кекс 45 хв. у формі, дістаємо, загортаємо в промаслений папір. Зберігаємо щільно закритим.
|