Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати жульєн з баклажанів?
Баклажани, приготовані за цим рецептом, за смаком нагадують гриби. Виходять дуже ніжними, в міру гострими і можуть бути як відмінною закускою, так і гарніром до м'ясної страви.
Що знадобиться для приготування

Кілограм баклажанів
Дві великі цибулини
Склянку нежирної сметани
Рослинне масло для смаження
Сіль і чорний мелений перець
Кілька зубчиків часнику (за смаком)
По дрібці чебрецю і базиліка

Приготування

Баклажани нарізаємо кубиками (шкірку можете зрізати або залишити - це не принципово) за розміром півтора сантиметра. Складаємо в друшляк і посипаємо сіллю. Залишаємо на півгодини, потім промиваємо під проточною водою і злегка віджимаємо.
У сковорідку наливаємо трохи олії і обсмажуємо нарізану дрібними кубиками цибулю до золотистого кольору. Викладаємо баклажани, обсмажуємо до утворення рум'яної скоринки. Масла намагайтеся наливати поменше, інакше баклажани вийдуть занадто жирні. Коли овочі стануть м'якими, вливаємо сметану, додаємо сіль і спеції і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою хвилин десять. Після цього знімаємо кришку, тримаємо баклажани на вогні до повного випаровування рідини, додаємо часник і відразу ж знімаємо з вогню. Смачно і в холодному і в гарячому вигляді.
Просмотров: 608
Категория: Рецепти |
| Теги: Вогні, баклажани

Рекомендовані рецепти:

Листкові трубочки
Ніжний німецький пиріг Buchteln
Пиріг "Зебра"
Пиріг з сиром
Мексиканське горіхове печиво
Соус "Бер-блан"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: